latinica  ћирилица
21/04/2021 |  11:49 ⇒ 14:33 | Аутор: СРНА

Тегелтија - Пакурету: Европски пут БиХ уз пуно уважавање Дејтона

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија истакао је данас у разговору са новоименованим амбасадором Румуније у БиХ Антоном Пакуретуом опредијељеност Савјета министара европском путу, уз пуно уважавање Дејтонског споразума и уставних надлежности свих нивоа власти.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

Приликом наступне посјете амбасадора Румуније у БиХ, Тегелтија је нагласио да се сва питања у вези са процесом европских интеграција морају рјешавати уз поштовање принципа и правила усаглашеног система координације, изразивши захвалност Румунији за подршку европском путу БиХ.

Тегелтија је упознао новоименованог амбасадора Румуније са мјерама које Савјет министара предузима у борби против пандемије вируса корона, саопштено је из Савјета министара.

Саговорници су заједнички оцијенили да су односи двије земље добри и без отворених питања, те да у наредном периоду у фокусу односа треба бити интензивирање сарадње у областима од обостраног интереса, наведено је у саопштењу.

На састанку је било ријечи о актуелним политичким и економским темама у БиХ и региону, европским интеграцијама, те о ситуацији изазваној пандемијом ковида 19, а Тегелтија је пожелио је добродошлицу Пакуретуу и успјешан предстојећи мандат.