latinica  ћирилица
21/04/2021 |  11:38 ⇒ 11:48 | Аутор: СРНА

Допринос Петка Станојевић изградњи друштвеног и политичког живота Српске

Петко Станојевић био је уважен и поштован члан заједнице, који је дао велики допринос и изградњи друштвеног и политичког живота Републике Српске, истакао је генерални директор "Жељезница" Жељко Радић на комеморацији некадашњем генералном директору овог предузећа и народном посланику.
Комеморативни скуп поводом смрти Петка Станојевића - Фото: СРНА
Комеморативни скуп поводом смрти Петка СтанојевићаФото: СРНА

Радић је на комеморативном скупу у Добоју рекао да је Станојевић као уважен и поштован члан друштвене заједнице обављао високе и одговорне функције током своје професионалне каријере.

Замјеник градоначелника Добоја Владимир Марковић је навео да су Станојевићева несебичност, храброст и истрајност у раду узор многим генерацијама, а да о оствареним резултатима говори његова богата биографија која га сврстава у заслужне грађане који су утицали на развој Добоја.

Станојевић је изненада преминуо јуче у 52. години, а смрт га је затекла на позицији извршног директора Послова операција у "Жељезницама Републике Српске".

Комемтративном скупу данас су присуствовали и посланик у Народној скупштини Републике Српске Данијел Јошић, одборници у Скупштини града Добоја, колеге са посла.

Петко Станојевић рођен је у Добоју 1969. године гдје је завршио основну и средњу школу, а звање дипломираног инжењера машинства добија по завршетку студија у Бањалуци, након чега магистарску и докторску титулу стиче на Факултету техничких наука у Новом Саду.

Током радног вијека био је ангажован на руководећим местима у привредним предузећима, органима општинске управе, радио је као професор у средњим школама и на факултетима у Добоју.

Каријеру у "Жељезницама Републике Српске" почео је као инжењер машинства на пословома шефа службе и директора сектора, напредујући до позиције генералног директора.

Станојевић је 2008. године постао први човјек "Жељезница Републике Српске", као најмлађи генерални директор предузећа у историји жељезница на просторима БиХ.

Мандат народног посланика испред СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске обављао је од 2010. до 2014. године.

Петко Станојевић биће сахрањен данас на мјесном гробљу у Липцу у 13.00 часова.