latinica  ћирилица
21/04/2021 |  09:27 | Аутор: СРНА

Ухапшен због ометања полиције и вожње под утицајем алкохола

Припадници Полицијске управе Бањалука ухапсили су лице чији су иницијали А.К. из тог града због ометања полицијских службеника и вожње под утицајем алкохола.
Полиција Републике Српске -
Полиција Републике Српске

У саопштењу бањалучке полиције наводи се да су јуче, радећи на уклањању непрописно паркираних возила, уочили "голф" паркиран на тротоару, те да је А.К. сјео у аутомобил и побјегао упркос наредби полиције да се заустави и на увид да лични документ.

Контролом је утврђено да је пијан управљао возилом, те одбио да се подвргне алкотестирању, као и да му је важење возачке дозволе истекла 2015. године.

Због наведених прекршаја и бојазни да ће наставити са њиховим чињењем, од А.К. је одузето возило, а услиједиће подношење захтјева за покретање поступка због почињених прекршаја из области Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ и ометања државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција када је ријеч о Закону о јавном реду и миру.

Провјерама је утврђено и да је ово лице вишеструки повратник у чињењу прекршаја, те да има евидентиран дуг у регистру новчаних казни од 975 КМ.

О свему је обавијештен дежурни судија Основног суда Бањалука из Одјељења за прекршаје.