latinica  ћирилица
21/04/2021 |  07:18 ⇒ 07:18 | Аутор: РТС

Кошаркаши Атланте наставили са сјајним партијама (ВИДЕО)

Кошаркаши Атланте наставили су са сјајним партијама у априлу и остварили нову победу, уз солидан учинак српског репрезентативца Богдана Богдановића. Богдановић није имао своје вече, али је и поред тога постигао 14 поена и помогао Хоксима да тријумфују над Орландом, резултатом 112:96.

Атланта је остварила девету побједу у посљедњих 11 утакмица и то пошто је водила више од три четвртине.

Гости су имали предност само на почетку сусрета, али су "јастребови" преузели контролу средином прве деонице и онда у другој, коју су добили резултатом 38:24, решили питање побједника.

Богдановић је на паркету провео нешто више од 31 минута и за то вријеме постигао 14 поена, имао четири скока и две асистенције. Некадашњи играч Партизана, Фенербахчеа и Сакрамента слабо је шутирао (6/16 из игре), а погодио је тек двије тројке из седам покушаја.

Међутим, саиграчи су учинили да се то не осјети превише на семафору, а најефикаснији је био Тре Јанг са 25 поена, пет скокова и седам асистенција. Лу Вилијамс је додао 22, Ертер 15, а Клинт Капела је уз 14 поена ухватио чак 19 лопти.

На другој страни, Ентони и Картер су имали по 17 поена.

Атланта је на сјајном четвртом мјесту Источне конференције са 32 побједе и 26 пораза, док је Меџик закуцан за дно табеле са скором 18-40.

Побједе су још остварили Бруклин Нетси, Њујорк Никси, Лос Анђелес Клиперси и Минесота Тимбервулвси.