latinica  ћирилица
20/04/2021 |  19:56 ⇒ 20:06 | Аутор: РТРС

Начелник Ђурић саслушан; У наредна 24 часа одлука о даљем поступању (ВИДЕО)

Окружно тужилаштво Источно Сарајево у наредна 24 часа одлучиће о даљем поступању у случају начелника општине Хан Пијесак Слободана Ђурића, којег полиција сумњичи да је тешко претукао једно лице на путу ка Власеници. Адвокат Петко Будиша каже да је Ђурић дао исказ и да је и даље у полицијској станици у Власеници.
Слободан Ђурић - Фото: РТРС
Слободан ЂурићФото: РТРС

Неколико часова трајало је саслушање начелника општине Хан Пијесак Слободана Ђурића у станици полиције у Власеници. Осумњичен је да је у ноћи 18. на 19. април, аутомобилом пресрео Мерседа Трбића из Сарајева, извукао га из аутомобила и тешко претукао.

- Полицијској управи Власеници синоћ око 2 часа у присуству адвоката предало се лице С.Ђ. из Хан Пијеска које је том приликом лишено слободе због сумње да је починио кривично дјело тешка повреда и излагање опасности. Све даље активности полицијски службеници ПУ Зворник предудузимаће под надзором поступајућег тужиоца Окружног Тужилаштво Источно Сарајево - нагласио је Миљан Бобар, портпарол ПУ Зворник.

Ђурићев адвокат Петко Будиша каже да се његов клијент није предао, већ одазвао позиву полиције. Будиша истиче да се оштећени Мерсед Трбић возилом окренуо на магистрали, дијелом преврнуо и да ће вјештачење показати одакле му повреде.

- То бих ја назвао једним саобраћајним инцидентом у којем сигурно и оштећени има неку улогу и допринос, па ћемо видјети након свих доказа које тужилац прикупља - истакао је Будиша.

На локалним изборима 2018. године, Слободан Ђурић освојио је мандат начелника општине Хан Пијесак у име СДС-а. У општини кажу да се његово хапшење неће одразити на функционисање локалне власти, али не желе да коментаришу детаље несвакидашњег инцидента, оптужујући медије да су већ пресудили.

Препустићу све органима власти да раде свој посао па ће то све на крају изаћи на видјело. Не бих давала било какву изјаве. А што се тиче функционисања власти у Хан Пијеску? Јако је рано да се о томе говори, ништа се то није тренутно одразило апсолутно ни на један сегмент и тако ће надам се остати - нагласила је Кристина Стојановић, предсједник СО Хан Пијесак.

Према Изборном закону БиХ, изабраном лицу престаје мандат тек након правоснажне пресуде, што значи да Ђурић виновник инцидента, несметано може да настави обављати дужност начелника општине.