latinica  ћирилица
20/04/2021 |  17:57 ⇒ 19:17 | Аутор: СРНА

Мазалица: Изетбеговић да брине о будућности БиХ, а не да фашистички етикетира друге народе

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица сматра да би лидеру СДА Бакиру Изетбеговићу, умјесто да фашистички етикетира друге народе, можда боље било да тежи договору о будућности БиХ, чија структура власти никад у историји није настала као производ унутрашњег дијалога.
Срђан Мазалица - Фото: РТРС
Срђан МазалицаФото: РТРС

- Његов приступ и понашање најбоље воде ову земљу ка сценарију којег се он највише боји - њеном распаду - рекао је Мазалица Срни коментаришући изјаву Изетбеговићева да је "спреман стати пред људе уколико дође до ратних сукоба" и да би "радије умро него да геноцидаши завладају дијелом БиХ".

Мазалица је поручио да је рат посљедица неуспјеха политичара и краха дијалога, те да је сваки позив на рат и пријетња ратом од политичара највећи доказ погубности њихових политика.

Он је истакао да је посао политичара да се договарају ради општег добра народа и грађана које представљају.

- Алија Изетбеговић је имао шансу да прихватањем Кутиљеровог плана сачува ову земљу од рата и страдања. Недостатак његове визије и вјере у заједничко добро оставио је катастрофалне посљедице на ову земљу, а данас исте особине показује његов син Бакир - рекао је Мазалица.