latinica  ћирилица
19/04/2021 |  21:34 ⇒ 20/04/2021 | 07:22 | Аутор: СРНА

Запаљена српска кућа у Мостару (ФОТО)

У мостарском насељу Лука запаљена је кућа српске породице, а власница Мирјана Спремо Јанчовска каже да је полиција нашла доказе да је пожар подметнут.
Запаљена српска кућа у Мостару - Фото: СРНА
Запаљена српска кућа у МостаруФото: СРНА

Ватрогасци су јуче око 11.00 часова добили дојаву да гори кућа на адреси Кусалова број 9 и изашли на терен, али је ватра већ увелико захватила унутрашњост објекта у којем је све изгорјело.

Јанчовска, која са породицом живи у Подгорици, а у Мостар долази често, рекла је Срни да кућа није била запаљена ни у рату, те да очекује да ће полиција разријешити случај и пронаћи одговорног.

Фото: СРНА

- Затекла сам згариште. Пожар је подметнут. То ми је рекла и полиција која је јуче изашла на лице мјеста. Они су нашли доказе који указују да је пожар подметнут. Ја сам у шоку - рекла је Јанчовска.

Наводи да је прије мјесец и по дана неко покушао да обије кућу, али да су се у том тренутку у кући налазили њихови пријатељи, што је вјероватно омело провалнике.

Фото: СРНА

Јанчовска је додала да се у комшилуку налази још пет-шест кућа у којима нико не живи, али да је запаљена баш њена.

- Наша кућа није страдала ни у рату, преживјела је пакао деведесетих. Што се комшија тиче имам коректне односе са свима. Зашто сада, не знам. Мислим да је то све планирано, зашто и како не знам. Толики рат прође, до сада је све било уреду - навела је Мирјана.