latinica  ћирилица
19/04/2021 |  18:38 ⇒ 19:07 | Аутор: РТРС

Дјечије позориште Српске уз луткаре Србије

Сусрети професионалних позоришта лутака Србије ове године биће одржани онлајн.
Сусрети професионалних позоришта лутака Србије - Фото: Screenshot/YouTube
Сусрети професионалних позоришта лутака СрбијеФото: Screenshot/YouTube

51. Сусрети биће одржани онлајн због мјера опреза у организацији манифестација која подразумијевају путовања, а чиме су сви фестивали и даље у режиму заштите од пандемије вируса корона.

Сусрети се сваке године одржавају у другом граду, а овогодишњи домаћин је Позориште за децу Крагујевац.

Тако ће од сутра, 20. априла, до 28. априла све представе бите емитоване онлајн на званичном Јутјуб каналу.

Представе почињу сваки дан у 19.00 часова, а како је ово први пут да се Сусрети организују онлајн, намјера организатора је да бар на овај, за сада једини доступан начин, одрже Сусрете.

Дјечије позориште Републике Српске било је чест гост Сусрета, а ове године ће објавама на својим интернет платформама најављивати представе колега из Србије, како би и на овај начин професионална заједница позоришта солидарно издржала годину у којој се сви једнако труде да не изгубе контакт и интеракцију са својом публиком, саопштено је из Дјечијег позоришта Српске.

Сагледавање годишњих продукција, искораци у репертоару, нове драматуршке поетике и редитељски концепти, глумачке бравуре... све су ово важни темељи на којима већ 50 година истрајавају Сусрети професионалних позоришта лутака Србије, а подршка из Републике Српске ни овај, 51. пут неће изостати, поручили су из Дјечијег позоришта Српске.