latinica  ћирилица
19/04/2021 |  15:22 | Аутор: Б92

Драган Бајић званично селектор Сјеверне Македоније

Тренер Игокее Драган Бајић од данас је и званично нови селектор кошаркашке репрезентације Сјеверне Македоније.
Драган Бајић (Фото: igokea.rs) -
Драган Бајић (Фото: igokea.rs)

На представљању новог селектора, директор Кошаркашке федерације Сјеверне Македоније (КФСМ) Тодор Гечевски изразио је задовољство ангажманом Бајића, истичући да очекује да ће остати на кормилу националног тима и дуже од четири године.

- Сарадњу с Бајићем смо договорили прошле седмице и вјерујем да смо направили прави избор селектора који ће подићи ниво репрезентације својим знањем и искуством. Ово је договор на дуже стазе, минимум на четири године - рекао је Гечевски.

Бајић, који треба да са македонским кошаркашима успјешно прође два циклуса - претквалификације за Свјетско првенство и квалификације за Европско, рекао је да намјерава да оствари добре резултате и да покуша да остане 10 година, а не само четири.

- Сваком тренеру је част да буде селектор неке репрезентације. Ја имам част да будем селектор Македоније. Мило ми је што су људи као предсједник КФСМ Перо Антић и Гечевски, који су као играчи имали врхунске тренере изабрали мене. Долазим са великом енергијом и жељом да направим велике ствари. Желио бих да останем 10 година, а ако се то деси значиће да смо направили добре резултате - рекао је 47-годишњи Бајић.

Нови селектор је најавио да ће шансу добити сви кошаркаши који то заслужују и истакао да ће својим темпераментом покушати да извуче најбоље из својих изабраника.

- Мораћемо сви да будемо као једна породица, да дишемо као један. Само тако можемо да дођемо до жељеног циља. Млади ће дефинитивно добити шансу, али нико неће имати загарантовано мјесто зато што је талентован и има више од 19 година - рекао је нови селектор Сјеверне Македоније.

Драган Бајић је на селекторском мјесту замијенио Александра Тодорова, којем није понуђен нови уговор након неуспјеха у квалификацијама за Европско првенство.

Српски тренер је пети странац који ће водити македонску репрезентацију.

Тренутно је тренер Игокее са којем постиже запажене резултате у регионалној АБА лиги, а водио је само још једну екипу - Черно море.