latinica  ћирилица
19/04/2021 |  15:01 ⇒ 15:02 | Аутор: СРНА

Топић: Захвалност превозницима за бесплатне мјесечне карте за април

Шеф клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Бањалука Драгослав Топић захвалио је свим превозницима са подручја града Бањалука који су на његов захтјев јутрос одобрили свим ученицима и студентима бесплатне мјесечне карте за април.
Драгослав Топић - Фото: СРНА
Драгослав ТопићФото: СРНА

- Овакву одлуку очекивао сам и раније узимајући у обзир чињеницу да ученици већ негдје средином марта нису ишли у школу, а имали су купљене мјесечне карте за март - рекао је Топић данас новинарима у Бањалуци.

Према његовим ријечима, на овај начин ће им бити рефундиран дио трошкова за март или компензован у првим седмицама наставка школе.

Топић је навео да не види потребу јутрошњег састанка градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића са превозницима, на којем је речено као да су они јутрос нешто одлучили, а да су разговарали о томе прије 15 дана.

- Зашто родитељи нису о томе били информисани раније. Позивам превознике да ученицима којима су јутрос наплаћиване карте приликом уласка у аутобусе да им се то рефундира јер би то било коректно према њима узимајући у обзир чињеницу да од сљедећег понедјељка имамо прољећни распуст - рекао је Топић.

Он је подсјетио да су сви родитељи били приморани да због пет дана у априлу купују мјесечне карте својој дјеци, истичући да су висине мјесечних карата за најудаљенија подручја од 80 КМ, 90 КМ, па чак и више од 100 КМ по дјетету јер има много породица које школују и по двоје дјеце и то су велики износи.