latinica  ћирилица
19/04/2021 |  14:48 ⇒ 14:49 | Аутор: СРНА

Вања Јаћимовић представља општину Брод на такмичењу "Ритам Европе"

Шеснаестогодишња Вања Јаћимовић представљаће општину Брод на музичком такмичењу "Ритам Европе" на португалском језику, чије ће финале бити одржано у септембру.
Ритам Европе - Фото: РТРС
Ритам ЕвропеФото: РТРС

Талентована Брођанка представиће се нумером "Дама са мора" са којом је Ваниа Фернандес наступила на Евровизији 2008. године.

У Броду је данас одржан састанак на којем су договорене наредне активности на реализацији пројекта, а присуствовали су представници општине Брод, "Ритма Европе" и тамичарка Вања Јаћимовић

- Велико ми је задовољство и част што сам изабрана да представим себе али и своју општину на овом великом такмичењу - рекла је Јаћимовићева.

Замјеник начелника општине Брод Андријана Бановић изразила је задовољство јер Брод и ове године има представника на овом музичком фестивалу и вјерује у Вањин добар пласман.

- Наша су настојања да подржавамо младе и талентоване суграђане у свим сферама њиховог дјеловања. Надамо се да ће идуће године, ако Вања остари успјех какав прижељкујемо, Брод бити домаћин овог престижног такмичења - рекла је новинарима Бановићева.

Директор "Ритма Европе" Давид Макевић вјерује да ће сви учесници такмичења показати завидне вокалне способности, те да ће реализација овог великог пројекта протећи на завидном нивоу.

- Такмичење, у којем ове године учествују представници из 15 локалних заједница Републике Српске, има за циљ подстицање младих талената. Вјерујем да ћемо плодоносну сарадњу са општином Брод наставити и наредних година - навео је Макевић.

Такмичари ће учествовати у програму РТРС-а, који ће директно преносити овај највећи дјечији програм у Европи.

Међународно музичко такмичење "Ритам Европе" одржава се већ 12 година уз подршку амбасадора бројних земаља ЕУ, Аустралије и Израела.