latinica  ћирилица
19/04/2021 |  06:55 ⇒ 16:09 | Аутор: РТРС

Званичници Српске упутили честитке поводом 29 година рада РТРС-а

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку поводом 29 година рада Радио-телевизије Републике Српске, истичући да овај јавни сервис богатим и разноврсним програмским садржајима и професионалним извјештавањем о различитим темама даје немјерљив допринос афирмацији Српске и њених грађана.
Република Српска (@Vlada_Srpske) - Фото: Тwitter
Република Српска (@Vlada_Srpske)Фото: Тwitter

Цвијановић је истакла у честитки руководству, уредништву, новинарима и свим запосленима у овој медијској кући да Телевизија Републике Српске, са основним задатком да информише и образује, представља институцију од националног значаја.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић навео је у честитки поводом 29 година постојања и рада Радио-телевизији Републике Српске да је ова медијска кућа израсла у кредибилан Јавни сервис који аутентично, правовремено и истинито информише грађане Српске.

- У протеклих 29 година, Радио-телевизија Републике Српске изарасла је у кредибилан, савремено опремљени Јавни сервис који испуњава своју основну улогу – да аутентично, правовремено и истинито информише грађане Републике Српске - наведено је у честитки руководству, уредништву, новинарима и свим запосленима у РТРС-у.

Предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић честитао је новинарима, уредницима, спикерима, сниматељима. монтажерима, реализаторима и свим запосленима на Радио телевизији Републике Српске годишњицу постојања и успјешног рада.

- Увјерен сам да ће Радио телевизија Републике Српске успјети у потпуности да испуни улогу коју јавни сервис, као некомерцијални медији, треба да има када је ријеч о његовању традиције, образовања, културе и промовисања највиших вриједности грађана Српске - навео је Чубриловић.

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је руководству, уредницима, новинарима, сниматељима и свим запосленим у Радио-телевизији Републике Српске 29 година постојања и рада ове медијске куће, која је у протеклом времену оправдала улогу Јавног медијског сервиса.

Додик је нагласио да је, захваљујући разноврсном програмском садржају и веома значајним инфромацијама, РТРС остао незаобилазан извор информисања.

Честитку је упутио и министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач.

- Радио телевизија Републике Српске будно прати развој Републике Српске и већ скоро три деценије професионално извјештавајући о свим битним догађајима, дијели са Републиком Српском и нашим грађанима све изазове. Желим вам још много успјешних година рада - навео је Лукач.

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија честитао је руководству, уредништву, новинарима и свим запосленима у Радио-телевизији Републике Српске 29 година постојања и рада ове медијске куће.

- Радио-телевизија Републике Српске је током непуне три деценије постојања и рада, својим објективним и правовременим информисањем јавности, доказала да је у функцији истине и тачности и да припада свим грађанима Републике Српске - истакао је Тегелтија.