latinica  ћирилица
17/04/2021 |  16:25 ⇒ 19:49 | Аутор: СРНА

Милатовић: Заједнички радити на унапређењу путне инфраструктуре

Министар економског развоја Црне Горе Јаков Милатовић оцијенио је да је потребно радити на унапређењу путне инфраструктуре између БиХ и Црне Горе представљањем заједничких пројеката институцијама ЕУ и западним банкама.
Требиње - Кошарац, Милатовић, Спајић, Ћурић, Катић - Фото: СРНА
Требиње - Кошарац, Милатовић, Спајић, Ћурић, КатићФото: СРНА

- Путеви између ове двије земље нису на завидном нивоу. То кошта привреду и на неки начин онемогућава већи проток људи у смислу туризма и спољне трговине и на томе треба заједно радити - рекао је Милатовић новинарима у Требињу.

Он је навео да је за БиХ и Црну Гору важна сарадња у области екологије, те оцијенио да је велики проблем отпад који ријекама из Црне Горе завршава у БиХ.

- Управљање ријекама захтијева много бољу координацију између земаља региона, те на томе снажније треба радити. Управљање отпадним водама и отпадом је један од највећих изазова које земље региона имају на путу приступања ЕУ - рекао је Милатовић.

Он је подсјетио да је Црна Гора лидер на западном Балкану када је ријеч о процесу приступања ЕУ, истичући да она може бити показатељ осталим земљама региона који су бенефити тог процеса.

Милатовић је додао да је, због лоше политике претходне Владе и затварања граница према БиХ и Србији, црногорски туризам прошле године доживио пад од 87 процената у односу на 2019. годину.

- Границе Црне Горе према БиХ и свим осталим земљама региона су отворене и мислим да ће због тих околности и туристи из БиХ доћи у много већем броју ове године - рекао је Милатовић.