latinica  ћирилица
17/04/2021 |  14:48 ⇒ 14:53 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Поносан сам, можемо да одвратимо сваког агресора

Предсједник Александар Вучић истакао је да је поносан на све што је данас видио на полигонима "Орешац" и "Пасуљанске ливаде" током вјежбе "Одговор 2021" и поручио да ће се наставити улагања у српску армију, јер даљом модернизацијом и опремањем војске и полиције могу да дјелују превентивно и да одврате сваког агресора.
Александар Вучић (Фото: Tanjug/Tara Radovanović) -
Александар Вучић (Фото: Tanjug/Tara Radovanović)

- Веома сам поносан на оно што смо данас видјели у Банату и на Пасуљанским ливадама, а видјели смо како заједно могу да раде МУП и Министарство одбране, МУП и војска - рекао је Вучић по завршетку вјежбе.

Примијетио је да су сви импресионирани нечим новим - како "Панцир" гађа - 5.000 метака од 30 мм у минуту.

- То буквално руши брдо и огромно је појачање за Војску Србије. Видјели смо и како туку и на којој удаљености хеликоптери Ми-35 и гама хеликоптери. Жандармнерија је показала одлично умијеће - истакао је Вучић.

Он је поручио да све то показује колико је још улагања потребно у војску и полицију, који ће свакако бити.

- Наша војска и полиција морају да буду још много снажније, да припадници имају боље услове за живот. Вјерујем да даљом модернизацијом, опремањем и снажењем армије и полиције можемо превентивно да дјелујемо и да одвратимо сваког агресора - поручио је Вучић.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да импресивно изгледа приказана способност и опремљеност Војске Србије и полиције на вјежби "Одговор 2021".

- Увијек сам импресиониран достигнућима и умијећима војске и полиције Србије - рекао је Додик, који је са српским државним врхом присуствовао здруженој тактичкој вјежби војске и полиције на полигонима "Орешац" и Пасуљанске ливаде.