latinica  ћирилица
16/04/2021 |  12:56 | Аутор: СРНА

Почетком сљедеће седмице и сунчани периоди

У Републици Српској наредних дана биће претежно облачно и нестабилно вријеме са слабом кишом, али се почетком наредне седмице очекују и сунчани периоди, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Врбас - Фото: РТРС
ВрбасФото: РТРС

Ујутру ће бити претежно облачно, на југу са слабом кишом, током дана са слабим падавинама у цијелој земљи - од југа ка сјеверу и у нижим крајевима киша, а у вишим предјелима и на планинама сусњежица или снијег.

Вјетар ће бити слаб до умјерен сјевероисточни, док ће на југу бити умјерена бура.

Јутарња температура ваздуха износиће од један до шест, на планинама од минус два, а највиша дневна од четири до 10, на сјеверу око 12, на планинама од два степена Целзијусова.

У недјељу, 18. априла, биће кишовито, у вишим крајевима и на планинама са сусњежицом и снијегом, док се увече очекује смањење и, мјестимично, престанак падавина, углавном у јужним крајевима.

Јутарња температура ваздуха биће од један до шест, на планинама од минус два, а највиша дневна од три до осам, на југу око 10 степени, на планинама од један степен Целзијусов.

У понедјељак, 19. априла, биће облачно, са слабом кишом на сјеверу, у осталим предјелима суво, а на југу са сунчаним интервалима.

Јутарња температура ваздуха биће од један до шест, на планинама од минус један степен, а највиша дневна од пет до 10, на југу око 13, а на планинама од два степена Целзијусова.

У уторак, 20. априла, биће промјенљиво облачно и нестабилно, повремено са кишом или пљусковима, али и сунчаним периодима, док ће вече бити суво уз промјенљиву облачност.

Минимална јутарња температура ваздуха биће од два до осам, на планинама од нула степени, а највиша дневна од шест до 12, на југу и сјеверу око 15, на планинама од три степена Целзијусова.