latinica  ћирилица
16/04/2021 |  09:22 ⇒ 20:09 | Аутор: РТРС

Породице у Миљевини добиле стамбене контејнере (ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је два стамбена контејнера за породице Крсман и Јевтовић у Миљевини код Фоче које су у пожару остале без крова над главом.
Стамбени контејнери - Фото: Тwitter
Стамбени контејнериФото: Тwitter

Стамбене контејнере испоручила је Републичка управа цивилне заштите.

Вукашину и Љиљи Крсман, родитељима погинулог борца Војске Републике Српске, из чије куће је пожар кренуо, ватра је све уништила.

- Ништа нисмо извукли, ни упаљач... Контејнер је привремено рјешење, до правог рјешења, тако су нам рекли. На улици смо, само да се спакујемо, па гдје било - каже Вукашин.

Из сусједне куће Милице Јевтовић, удовице ратног војног инвалида, комшије су успјеле да изнесу дио намјештаја прије него што је пламен све прогутао.

- Спасила сам бијелу технику и намјештај, а остали су регали, суђе, гардероба и сад сам код снахе. Мени је и контејнер супер, да могу да се истуширам, легнем, да се пресвучем - каже Јевтовићева.

Предсједник Владе Српске рекао је да је Влада у претходном периоду обезбиједила одређен број стамбених контејнера, те да може притећи у помоћ у случају потребе, као што је то било за ове двије породице.

Вишковић је рекао да је путем медија сазнао да су породице Крсман и Јевтовић у Миљевини у пожару остале без крова над главом, те је упутио два стамбена контејнера да им се помогне.

- То је алтернативни вид смјештаја тим породица и краткорочно рјешење док не буде ријешено то питање - рекао је Вишковић у Бањалуци.

Он је навео да је синоћ о томе разговарао са начелником Фоче Миланом Вукадиновићем, али да не жели превише о томе да говори у јавности, јер му је циљ, првенствено као човјеку, а онда и као функционеру, да помогне онима којима је помоћ потребна.

До сада су из Кабинета предсједника Владе на адресе породица у Костајници и Козарској Дубици, које су биле погођене разорним земљотресом, као и другима које је задесила невоља, били упућени стамбени контејнери да би превазишли тренутну ситуација и имали условне просторије за живот док не обезбиједе нови кров над главом.

У Миљевини код Фоче изгорјеле су двије монтажне бараке, а у пожару, у којем није било повријеђених, без крова над главом остале су породица погинулог српског борца и удовица преминулог ратног војног инвалида.

Ватра је кренула из објекта у којем су живјели супружници Вукашин и Љиља Крсман, са сином Јованом, а касније се проширила и на лијепљени објекат у којем је живјела Милица Јевтовић.