latinica  ћирилица
15/04/2021 |  18:14 ⇒ 18:14 | Аутор: СРНА

Миливојевић: Кроз буџет биће ријешени вишедеценијски проблеми српског народа

Замјеник предсједника Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић изјавио је да ће се кроз овогодишњи буџет града ријешити неки од вишедеценијских проблема српског народа у граду, попут водовода у насељу Жељуша и средстава за музеј Манастира Житомислић.
Велибор Миливојевић - Фото: СРНА
Велибор МиливојевићФото: СРНА

Миливојевић је навео да је Клуб Срба подржао буџет града за ову годину иако нису испуњени сви захтјеви, јер су узети у обзир сви проблеми у овој години, економска криза која је узрокована вирусом корона.

- На консултацијама Клуба Срба узели смо у обзир начин припремања буџета, кратко вријеме, услове у којима је настао, те упркос незадовољству што није уважено све што смо предлагали, усугласили смо се да буџет подржимо - рекао је Миливојевић.

Он је изразио задовољство што је прихваћено рјешавање пројекта водоснабдијевања насеља Жељуша, јер ће бити ријешен вишедеценијски проблем овог насеља гдје доминантно живи српско становништво.

- Уврштавањем гранта за музеј Манастира биће омогућена стална презентација вриједне поставке и уопште промоција српске културне баштине - истакао је Миливојевић.

Он је напоменуо да ће Срби кроз буџет имати приступ рјешавању инфраструктурних проблема, као што су асфалтирање и расвјета у приградским насељима.

- Уз минимална одобрена средства за обнову Саборне цркве Свете Тројице имамо договор да руководство града и Српска православна црква ово питање заједно кандидују према вишим нивоима власти и да се издвоје средства која би могла допринијети успјешном завршетку обнове ове светиње - додао је Миливојевић.

Он је истакао да ће наставити са тражењем могућности да се кроз ребаланс буџета обезбједе средства за обнову имовине која није обновљена, као и за одржив пројекат.

- Оно што нам остаје у обавези јесте да кроз боље институционално рјешење заштитимо културни идентитет, те створимо услове да једна таква институција буде на буџету града убудуће - додао је Миливојевић.