latinica  ћирилица
15/04/2021 |  13:08 ⇒ 13:16 | Аутор: СРНА

Баштионик почео васкршњу акцију за помоћ најугроженијим

Србско сабрање Баштионик из Бањалуке започело је васкршњу добротворну акцију под називом "Будимо људи" у оквиру које ће бити уручена помоћ породицама са више дјеце, самохраним родитељима, старачким породицама, болесним лицима и другим.
Баштионик почео васкршњу акцију - Фото: РТРС
Баштионик почео васкршњу акцијуФото: РТРС

Из Баштионика наводе да се помоћ прикупља у храни /брашно, уље, тјестенина, рижа, пасуљ, конзервирана храна, сувомеснати производи, слаткиши/, средствима за хигијену и новцу.

- Новчана средства у оквиру својих могућности /пакет помоћи кошта око 60 КМ/, можете уплатити на наш жиро рачун број 567-241-27000282-31 са назнаком донација-Будимо људи или путем пејпал налога - појашњавају у овом удружењу.

Сви заинтересовани свој прилог могу оставити у једној од кутија Баштионика које се налазе у православним храмовима, активистима овог удружења уз евидентирање прилога путем признанице или у сједишту Баштионика /књижара Ризница у хотелу Видовић у Јеврејској улици/.

Детаљније информације у вези са преузимањем и превозом помоћи заинтересовани могу да добију на телефоне број 065/526-873 и 065/792-341 или на мејл адресу info@bastionik.org.

Из Баштионика подсјећају да је у досадашњим акцијама, захваљујући прилозима грађанма, уручено више од 1.000 пакета помоћи.