latinica  ћирилица
15/04/2021 |  09:40 ⇒ 09:41 | Аутор: СРНА

Влада Српске о додјели средстава удружењима од јавног интереса

Влада Републике Српске требало би данас да разматра захтјеве за финансијску помоћ и приједлог плана додјеле средстава удружењима од јавног интереса у 2021. години.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

На предложеном дневном реду сједнице је и информација о реализацији "Хитног пројекта за ковид 19 у БиХ", саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Влада би требало да разматра информацију о активностима на имплементацији међународних обавеза из области спречавања прања новца и финансирања тероризма и изради Нацрта закона о спречавању прања новца и финансирању терористичких активности.

Министри би требало да разматрају приједлог за суфинансирање пројеката Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске, те План рада и Финансијски план Фонда за ову годину.

На дневном реду је извјештај о реализацији Акционог плана Владе Републике Српске за супротстављање трговини људима, те извјештај о раду Компензационог фонда Републике Српске за 2020. годину.

Влада би требало да разматра и програм рада и финансијски план Агенције за високо образовање Републике Српске за 2021. годину, те планове рада студентских домова у Српској.