latinica  ћирилица
12/04/2021 |  17:55 ⇒ 18:05 | Аутор: СРНА

Мостар: Протести испред МУП-а (ВИДЕО)

Велика група људи, међу којима највише навијача, протестовала је данас испред Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона због премлаћивања младића у суботу увече од стране два полицајца који су јутрос суспендовани.
Протести у Мостару - Фото: nezavisne novine
Протести у МостаруФото: nezavisne novine

Током протеста окупљени су пљували новинаре и забрањивали им извјештавање, а испред кантоналног МУП-а су узвикивали "Мито и корупција, мостарска полиција!".

У медијима и на друштвеним мрежама синоћ се проширио снимак са надзорне камере на којем се види да двојица полицајаца пред улазом једне зграде у Мостару туку младића.

Особа која је послала снимак медијима навела је да се премлаћивање догодило због кршења полицијског часа који у Херцеговачко-неретванском кантону почиње у 21.00 час.

МУП Херцеговачко-неретванског кантона саопштио је да су двојица полицајаца који су премлатили младића у Мостару одмах удаљени са дужности, те да је покренута унутрашња истрага у којој ће се истражити сви аспекти оваквог понашања, те утврдити постојање елемената кривичне одговорности полицијских службеника.