latinica  ћирилица
12/04/2021 |  12:22 | Аутор: СРНА

УКЦ Српске: Самоубиство извршила пацијенткиња ковид одјељења

Педесеттрогодишња пацијенткиња чији су иницијали В.К. која је погинула када је рано јутрос скочила са трећег спрата зграде Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ у Бањалуци, била је хоспитализована у ковид одјељењу на трећем спрату Централног медицинског блока УКЦ Републике Српске, саопштено је из ове здравствене установе.
УКЦ Републике Српске -
УКЦ Републике Српске

У саопштењу је наведено да је ноћас око три сата пацијенткиња чији су иницијали В.К, која је хоспитализована јуче у ковид одјељењу на трећем спрату Централног медицинског блока УКЦ Републике Српске, извршила самоубиство скочивши са прозора своје болесничке собе.

У саопштењу се наводи да је током хоспитализације пацијенткиња била свјесна, оријентисана, комуникативна и без знакова психопатологије.

- Одмах након пада пацијенткиње, дежурна љекарска екипа изашла је на мјесто догађаја и утврдила смртни исход, након чега су у складу са процедуром позвани представници Министарства унутрашњих послова Републике Српске који су на лицу мјеста извршили увиђај - наводи се у саопштењу УКЦ-а.

Из Полицијске управе Бањалука раније је саопштено да је надлежној полицијској станици, јутрос 3.30 часова, дежурни доктор УКЦ-а пријавио да је пацијенткиња чији су иницијали В.К. скочила кроз прозор са трећег спрата, те да је на лицу мјеста преминула.

Полиција је обавила увиђај којем је присуствовао и дежурни мртвозорник, а о свему је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.