latinica  ћирилица
12/04/2021 |  11:48 | Аутор: СРНА

Приједор први пут домаћини у трци Београд-Бањалука

Град Приједор потписао је данас уговор о учешћу у бициклистиичкој трци Београд-Бањалука.
Бициклизам - Фото: РТРС
БициклизамФото: РТРС

Градоначелник Приједора Далибор Павловић рекао је новинарима да ће једна етапа трке бити Приједор-Бањалука што је јако значајно за овај град и његову промоцију.

- Посебно смо поносни што смо постали дио овако престижне трке која је на свјетском календару бициклистичких трка - истакао је Павловић.

Он је нагласио и да је посебно поносан на то што је члан репрезентације БиХ приједорски бициклиста Синиша Лукић који ће представљати и свој град на цијелој рути.

Директор бициклистичке трке Београд-Бањалука Владимир Куваља захвалио је градоначелнику Приједора што је прихватио домаћинство трке и то у посљедњој етапи која је можда и најзначајнија.

- Трка има четири етапе и обухвата скоро цијелу Републику Српску. Надам се, једног дана, можда и у Требиње дођемо - рекао је Куваља.

Према његовим ријечима, петнаесто издање трке је једно од најквалитетнијих по такмичарима, и једно од најизазовнијих за организацију јер је друга година пандемије.

- Поносан сам што смо успјели прошле године да организујемо све без иједног случаја вируса корона на трци, показали смо ту одговорност, али највећи ризик је био сигурно на градовима. Њихов и наш ризик су се исплатили прошле године, а надам се и ове - истакао је Куваља.

Бициклиста Сергеј Максимовић рекао је да је државни првак и најбољи бициклиста Републике Српске.

- Ове године сам члан репрезентације и први пут ћу наступити на трци Београд-Бањалука и надам се да ћу оправдати повјерење селектора - додао је Максимовић.

На 15. Међународној бициклистичкој трци Београд-Бањалука, која ће бити организована од 22. до 25. априла, најављено је учешће 175 бициклиста из свих крајева свијета.