latinica  ћирилица
12/04/2021 |  11:39 ⇒ 11:44 | Аутор: СРНА

Два кривична дјела непоступање по здравственим прописима

Евидентирана су два кривична дјела непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије у оквиру појачаних активности Министарства унутрашњих послова Републике Српске са инспекцијским органима на контроли поштовања закључака Републичког штаба за ванредне ситуације, а све с циљем спречавања ширења вируса корона међу становништвом.
МУП Републике Српске -
МУП Републике Српске

Полицијски службеници Полицијске станице Козлук дошли су оперативним радом до информација да је лице чији су иницијали Д.В. из мјеста Брањево, Зворник, 4. априла на непознатој локацији организовало журку на којој је извођена музика уживо, а гдје је било присутно око 15 лица.

О овом догађају је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бијељина, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Тужилац је наложио да од организатора буде узета изјава на записник и да против њега буде достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије, као и да се утврди која су лица била на наведеној журци, те да и она буду прекршајно санкционисана.

Полицијски службеници Полицијске управе Добој су у петак, 9. априла, у Петрову, контролисали путнички аутомобил "опел корсаа", којим је управљало лице чији су иницијали Г.Р. док му је на снази рјешење о кућној изолацији, које му је издато у уторак, 6. априла.

Обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој, који се изјаснио да је ријеч о кривичном дјелу непоступање по здраственим прописима за вријеме епидемије.

МУП Републике Српске позива грађане да надлежним службама пријаве неодговорне појединце или групе, који својим понашањем могу да угрозе здравље људи.

- Полицијски службеници МУП-а Српске наставиће са спровођењем мјера и радњи из своје надлежности, с циљем заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за вандредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске - наведено је у саопштењу.