latinica  ћирилица
12/04/2021 |  10:32 ⇒ 10:32 | Аутор: СРНА

Удаљени са дужности полицајци који су претукли младића у Мостару

Двојица полицијских службеника који су претукли младића у Мостару одмах су удаљена са дужности и покренута је унутрашња истрага у којој ће бити истражени сви аспекти оваквог понашања, те утврђено постојање елемената њихове кривичне одговорности, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона /ХНК/.
Мостар - Фото: РТРС
МостарФото: РТРС

Из МУП-а су навели да је почетна информација о догађају прослијеђена кантоналном Тужилаштву.

МУП Херцеговачко-неретванског кантона најоштрије осуђује брутални испад полицијских службеника који се догодио у суботу, 10. априла, у 23.05 часова, а за који нема оправдања, наведено је у саопштењу.

Из МУП-а су указали да је ријеч о класичном примјеру прекорачења овлаштења и полицијског кодекса, због чега се МУП ХНК дубоко извињава цјелокупној јавности, а посебно младићу према којем се поступало.

- Оваквом понашању и оваквим особама не може и не смије бити мјесто међу полицијским службеницима - нагласили су из кантоналног МУП-а.

Синоћ се у медијима и на друштвеним мрежама проширио снимак са надзорне камере на којем се види да двојица полицајаца пред улазом једне зграде у Мостару премлаћују младића.

Особа која је послала снимак медијима навела је да се премлаћивање догодило због кршења полицијског часа, који у Херцеговачко-неретванском кантону почиње у 21.00 час.