latinica  ћирилица
11/04/2021 |  19:18 ⇒ 20:05 | Аутор: РТРС

Зворничка Алумина пласирала пет нових производа (ВИДЕО)

Прошлу пословну годину зворничка Алумина завршила је успјешно, као највећи извозник из Републике Српске.
Алумина - Фото: РТРС
АлуминаФото: РТРС

Зворничка Алумина пласирала пет нових производа

На тржиште је пласирала пет нових производа.

С проширењем палете производа настављено је и у овој години. Компанија је представила три нова производа из реда микс хидрата, а прве количине већ су испоручене страним купцима.

Највећа зворничка компанија производни портфолио "обогатила" је производима из реда микс хидрата који имају примјену у столарству и грађевинарству. Већ крећу у испоруку иностранству.

- Наш производ, осим улоге "флејм ретарданта" у спречавању интензитета пламена и дима, такође игра и улогу и механичке чврстоће и самим тим побољшава карактеристике финалног производа, а са већим удјелом тог производа у смјеси, добија се значајно јефтинији финални производ - појашњава Радислав Филиповић, помоћник директора за стратегију, развој и тржиште компаније Алумина.

 До сада је пласирано више од 120 тона нових производа купцима у Уједињене Арапске Емирате, а стигла је поруџбина за додатних 200 тона.

Поносан на остварено, али и чињеницу да је компанија 2013. имала само четири, а да данас има 36 производа, је и директор Сектора производње глинице у Алумини Рајко Алексић.

- Вјерујте да се утакмица у освајању тржишта наставља интензивно и наравно да дајемо максималне напоре да то буде што успјешније на свестрано задовољство и нас радника Алумине, такође и Зворника, а вјерујем и Републике Српске јер презентујемо једну добру слику из овог краја - поносан је Алексић.

Упркос бројним турбуленцијама, глобалној финансијској кризи, додатно поспјешеној пандемијом вируса корона, зворничка Алумина успјева позитивно пословати.

Циљ надлежних је да до краја године компанија представи још најмање два нова производа.