latinica  ћирилица
10/04/2021 |  16:24 ⇒ 20:10 | Аутор: СРНА

Српски младићи нападнути флашама уз псовке на албанском (ВИДЕО)

Два младића српске националности данас су нападнута флашама у башти кафића у Сјеверној Митровици од двије особе које су их псовале на албанском језику, речено је у косовској полицији.
Нападнути младићи са КиМ - Фото: Screenshot/YouTube
Нападнути младићи са КиМФото: Screenshot/YouTube

- Данас у 11.13 сати у Улици Краља Петра у Северној Митровици у башти кафића Сопрано, младићима чији су иницијали С.Р. и М.Р. српске националности, пришле су двије непознате особе, које су им се обратиле псовкама на албанском језику и ударали стакленим флашама по глави  рекао је портпарол косовске полиције за регион Сјевер Бранислав Радовић.

Он је навео да је нападнутим младићима указана љекарска помоћ у КБЦ Косовска Митровица, гдје су им констатоване лакше тјелесне повреде.

- С.Р. је од удараца задобио два хематома у прдјелу главе на челу, а М.Р. хематом и посекотину у пределу десног ока - додао је Радовић.

Портал "Косово онлајн" дошао је до снимка са оближње сигурносне камере, која је јасно забиљежила напад.

Градоначелник општине Сјеверна Митровица Милан Радојевић најоштрије је осудио напад на шеталишту у главној градској улици у Сјеверној Митровици и позвао грађане на уздржаност.

- Позивам представнике полиције и међународних безбједоних институција да појачају будност и превентивно дјелују јер у кратком временском интервалу ово је други међуетнички напад на Србе у Сјеверној Митровици - навео је Радојевић.

Према изјавама повређених младића, нападачи су били албанске националности, који су након напада побјегли у правцу главног моста на Ибру који раздваја Сјеверну Митровицу и Јужну Митровицу.