latinica  ћирилица
10/04/2021 |  07:48 ⇒ 10:00 | Аутор: РТС

Јокић МВП сезону наставио 13. трипл-даблом (ВИДЕО)

Никола Јокић није само најбољи српски кошаркаш, већ и један од најбољих играча на свијету у овом тренутку, што је потврдио и партијом против Сан Антонио Спарса. Денвер је савладао Спарсе резултатом 121:119, а Јокић је поново бриљирао и уписао трипл-дабл.
Никола Јокић (фото:nuggets/Twitter screenshot) -
Никола Јокић (фото:nuggets/Twitter screenshot)

Српски репрезентативац је на тај начин потврдио да је најозбиљнији кандидат за признање МВП-ја регуларног дијела сезоне, пошто је 13. пут био двоцифрен у најмање три статистичке категорије.

Момак из Сомбора је на паркету провео нешто мање од 39 минута и за то вријеме постигао 26 поена (9/17 из игре, 2/2 тројке, 6/6 слободна бацања), уз 13 скокова и 14 асистенција.

Јокић је остварио 54. трипл-дабл у каријери, чиме заузима девету позицију на вјечној листи најјаче лиге свијета.

Екипа из Колорада је остварила осми узастопни тријумф (најдужа серија откад је Јокић у клубу), односно 17. у посљедњих 20 мечева, али до њега није стигла лако, иако је имала велику предност.

Изабраници Мајка Мелоуна су већ у првој четвртини дошли до двоцифреног вишка, у другој је исти нарастао до +18 и чинило се да их очекује још једна рутинска побједа. Међутим, пад у посљедњих 12 минута је могао скупо да их кошта.

"Мамузе" су успеле да се резултатски врате и серијом поена потпуно истопе разлику, па да у завршницу уђу са једним поседом заостатка. Мајкл Портер јуниор је погодио једно од два слободна бацања на 10 секунди до краја и оставио ривалу шансу за побејду.

Ипак, исправио се блокадом у сљедећем нападу, после чега су Мари и Дерозан промашили по полагање и "грумење" се некако извукло.

Денверова победа додатно добија на значају јер трећу узастопну утакмицу није наступио Џамал Мари, а осим Јокића, истакао се споменути Портер јуниор са 22 поена и 10 ухваћених лопти, док је поен мање од њега додао Монте Морис.

На другој страни, Дерозан је уписао дабл-дабл (24 поена и 12 асистенција), док је најефикаснији био Вајт са 25 поена.

Денвер је сада четврти тим Западне конференције са 34 побједе и 18 пораза, а Сан Антонио је девети са скором 24-26.