latinica  ћирилица
09/04/2021 |  22:38 ⇒ 22:42 | Аутор: СРНА

Монако први финалиста и члан Евролиге

Кошаркаши Монака су и у реванш мечу полуфинала Еврокупа били бољи од Гран Канарије резултатом 76:74, на тај начин добивши ову полуфиналну серију са 2:0, па су тако постали први финалисти и нови чланови Евролиге.
Монако први финалиста Еврокупа (@EuroCup) - Фото: Тwitter
Монако први финалиста Еврокупа (@EuroCup)Фото: Тwitter

Врло неизвјесну утакмицу су поново одиграли француски и шпански тим, а пресудила је друга четвртина, коју је Монако добио са убједљивих 24:9. Преостале три су добили домаћини, али је то било недовољно да се избори мајсторица у Кнежевини.

Монако је у четвртфиналу елиминисао подгоричку Будућност, иако је први меч на свом терену изгубио тада, а сада су остварили снове и планове зацртане прије пет-шест година, када су себи ставили задатак да уђу у Евролигу.

Најбоље партије у тиму Монака, када је кошгетерски учинак у питању, пружили су Маркос Најт са 17 пеона, Џалил О`Брајен и Ди Бост са 15, те Дамијен Инглис са два поена мање.

У редовима Гран Канарије, бољи од осталих су били Стенли Окоје са 15 поена, а пратили су га Александер Балчеровски са 12 и Метју Костело са 11.

Монако сада може мирно да се препусти спремању за велико финале, које ће одиграти против побједника мајсторице између Виртуса и Уникса, пошто је руски тим вечерас нанио први пораз екипи Александра Ђорђевића у сезони, када је Еврокуп у питању.