latinica  ћирилица
09/04/2021 |  17:08 ⇒ 17:50 | Аутор: СРНА

Зворник: За подршку предузетништву 25.000 КМ

Зворнички градоначелник Зоран Стевановић и извршни директор Инвестиционе фондације ИМПАКТ из Сарајева Сенаид Ђозо потписали су данас уговор о партнерству на реализацији програма подршке предузетништву кроз ИМПАКТ инкубатор пословних идеја на подручју Зворника.
Зворник - Стевановић - Ђозо - Фото: СРНА
Зворник - Стевановић - ЂозоФото: СРНА

Укупан заједнички фонд Зворника и Фондације ИМПАКТ износи 25.000 КМ, док се по једној бизнис подршци може додијелити до 5.000 КМ.

Ђозо је, након потписивања уговора, рекао новинарима да постоји простор за напредак, односно за предузетништво уколико се анализирају неки од индикатора привредне активности као што су незапосленост, број пословних субјеката или извоз у Зворнику.

- ИМПАКТ инкубатор пословних идеја представља програм свеобухватне подршке, почевши од развијања предузетничке свијести, вјештина па до саме обуке и коначно додјеле бесповратне финансијске подршке - рекао је он.

Представник Градске управе Зворник Биљана Милић напоменула је да сам програм подразумјева неколико корака.

- Први је техничка подршка фондације ИМПАКТ у успостављању локалног партнерства за запошљавање и предузетништво, а након тога и у изради локалног плана за запошљавање и предузетништво - рекла је Милићева.

Она је додала да је планирано да се објави јавни позив за учешће у инкубатору пословних идеја и да се одржи обука за оне који се пријаве.

- Биће изабрано пет најбољих пословних идеја за које ће бити додијељена финансијска, као и стручна и менторска подршка - рекла је она.

Овај програм се реализује уз подршку Швајцарске агенције за развој и сарадњу.