latinica  ћирилица
09/04/2021 |  14:06 ⇒ 19:59 | Аутор: СРНА

Цвијановић у Рибнику: Финансијски и политички стабилна општина (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је општина Рибник финансијски и политички стабилна, те да општинске власти са институцијама Српске реализују значајне инфраструктурне и комуналне пројекте.
Предсједница Цвијановић у посјети општини Рибник - Фото: РТРС
Предсједница Цвијановић у посјети општини РибникФото: РТРС

- Задужење општине је пет одсто и заиста можемо бити задовољни начином на који функционише буџет и како се извршавају обавезе према буџетским корисницима - рекла је Цвијановић у Рибнику након разговора са руководством општине.

Истакла је да је посебно поносна на оне пројекте који су усмјерени ка стварању што бољих услова за дјецу, као и за младе људе у Рибнику.

 

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Она је истакла да је важно што људи у локалним заједницама воде рачуна о појединачним давањима за студенте, ученике, породиље...

Цвијановић: Посјета општини Рибник (Фото: РТРС)

- Захвална сам због тога, као и због чињенице да власти у Рибнику воде рачуна и о пољопривредницима. То је важно да би људи остали на подручју општине - додала је Цвијановић.

Према њеним ријечима, Рибник има велики туристички потенцијал, а биће реализовани пројекти у области туризма.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Цвијановић је нагласила да је на састанку разговарано и о запошљавању жена.

Цвијановић: Посјета општини Рибник (Фото: РТРС)

- То остаје једна од ствари којом ћемо се бавити у овој години. Настојим да грађанима и локалним властима покажем да са Србијом водимо рачуна о овом подручју, односно да рјешавамо питање изградње вртића и омладинског дома. Приоритет је развој инфраструктуре и запошљавање како би становници разумјели да општина има перспективу - рекла је Цвијановић.

Предсједница Републике посјетила је данас и новоизграђени Вртић "Србија" у Доњој Превији у општини Рибник, те истакла да нема већег задовољства од подршке оваквим сјајним пројектима.