latinica  ћирилица
09/04/2021 |  12:31 ⇒ 12:32 | Аутор: РТРС

Вишковић: Одлазак професора Телебака представља велики губитак за цијелу Српску

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, поводом смрти Милорада Телебака, упутио је телеграм саучешћа његовој породици.
Радован Вишковић -
Радован Вишковић

- У своје име, и у име Владе Републике Српске, желим да вам упутим изразим изразе најдубљег саучешћа и саосјећања због смрти Милорада Телебака. Одлазак професора Телебака представља велики губитак за цијелу Републику, а поготово Бањалуку и његово родно Невесиње, али и цијеле генерације ученика и студената којима ће остати урезан у памћење по посвећености у очувању српског језика - наводи се у телеграму саучешћа премијера Српске.

Вишковић је истакао да су бројне генерације одрастале уз Телебакова тумачења нашег, богатог језика, и његова, сваком разумљива појашњења сваке језичке недоумице.

- Иза професора Телебака остају бројна дјела, као трајно свједочанство богатства и садржајности ијекавског изговора српског језика. Као вриједни и неуморни прегалац, професор Телебак дао је велики допринос очувању нашег језика, као трајне и јединствене вриједности нашег народа, на чему му је Република Српска вјечно захвална - наводи се у Вишковићевом телеграму саучешћа.