latinica  ћирилица
09/04/2021 |  12:21 | Аутор: СРНА

Бијељина: До сада највећи број хоспитализованих у ковид болници

У бијељинској ковид болници хоспитализовано је 95 болесника, што је највећи број у овом таласу вируса корона, рекла је начелник Пулмолошког одјељења Болнице "Свети врачеви" Слађана Трифковић.
Бијељина - Болница "Свети Врачеви" - Фото: РТРС
Бијељина - Болница "Свети Врачеви"Фото: РТРС

- У протекла 24 часа имали смо 11 пријема у ковид боницу. Болесници су са веома тешком клиничком сликом, од којих су 22 на респиратору, 58 на кисеоничкој терапији, што довољно говори о озбиљности ситуације - рекла је Трифковићева новинарима.

Она истиче да се, упркос свакодневним апелима за поштовање епидемиолошких мјера, број болесника повећава.

Трифковићева је указала да болесници, упркос томе што се на вријеме јављају свом љекару, добијају адекватну терапију и користе је правилно, долазе у ситуацију да им се клиничко стање веома погорша и да морају да буду хоспитализовани.

Према њеним ријечима, никад се не зна да ли ће пацијент имати лакшу или тежу клиничку слику, односно да ли ће завршити у болници или на респиратору.

Пацијент Немања Палексић рекао је да је у Болници провео 30 дана на кисеоничкој подршци, те да је болест изузетно опасна, подмукла и може свакога да погоди.

- Имам 39 година, не пушим, не пијем, прије тога сам шетао или трчао сваки дан пет до 10 километара, а када сам ушао у Болницу 20 дана нисам могао да станем на своје ноге. Потпуни крах система сам доживио и захваљујући само добром особљу, свим докторима, сестрама, техничарима ево сад имам прилику да разговарам са вама - изјавио је Палексић новинарима.

Он је позвао грађане да поштују епидемиолошке мјере и умање шансу да буду хоспитализовани, као и да се вакцинишу.