latinica  ћирилица
08/04/2021 |  16:10 ⇒ 16:10 | Аутор: СРНА

Потписан уговор о концесији за експлоатацију андезита код Сребренице

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и директор фирме Дацит из Сребренице Петар Ковачевић потписали су данас у Бањалуци уговор о концесији на 25 година за експлоатацију архитектонског грађевинског камена - андезита на лежишту "Скакавац" код Сребренице, а вриједност инвестиције је 313.000 КМ.
Потписивање уговора - Фото: РТРС
Потписивање уговораФото: РТРС

Концесионар ће, у складу са уговором, након пуштања каменолома у комерцијални рад у буџет Републике Српске уплаћивати концесиону накнаду у износу од пет одсто од прихода остварених обављањем концесионе дјелатности, од чега ће 90 одсто средстава бити усмјерено у буџет општине Сребреница, саопштено је из Министарства енергетике и рударства.

Ђокић је изразио задовољство чињеницом да се на подручју општине Сребреница реализују овакви пројекти, који ће, како је навео, допринијети развоју ове локалне заједнице, а самим тим и општем друштвено-економском расту и развоју Републике Српске.

Он је нагласио да је Сребреница видљиво напредовала у инфраструктурном, привредном и сваком другом смислу и да је опредјељење Владе Републике Српске и Министарства енергетике и рударства да пружи сваки вид подршке пројектима ове локалне заједнице усмјереним ка унапређењу живота грађана.

Ковачевић је захвалио Ђокићу за досадашњу сарадњу и посвећеност развоју општине Сребреница, изразивши увјерење да ће сарадња бити успјешна и у будућности.

Потписивању уговора присуствовао је и начелник општине Сребреница Младен Грујичић.