latinica  ћирилица
08/04/2021 |  15:20 ⇒ 15:21 | Аутор: ТАНЈУГ

Србија донира 10.000 вакцина Сарајеву

Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је данас да је Влада ове земље донијела одлуку да Сарајеву донира 10.000 вакцина.

Она је, на конференцији за новинаре, рекла да ће те вакцине бити упућене вечерас или сутра са циљем помоћи сусједима и пријатељима.

- Колико буде могуће и у будућности ћемо показати солидарност, јер ћемо једино и ми бити сигурни, ако је цијели регион безбједан - истакла је она.

На питање њемачке телевизије РТЛ зашто је Србија зауставила вакцинацију странаца, Брнабићева је рекла да је тренутно вакцинација фокусирана на грађане Србије.

На додатно питање како је Србија добила међу првима вакцине Бионтек-Фајзер она је подсјетила да је Србија била међу првима која је са том компанијом потписала уговор.

- Били смо међу првима који су вјеровали у ту вакцину и који су потписали споразум - рекла је Брнабићева подсјетивши да је Србија била друга земља у Европи која је добила ту вакцину, да је прва била Велика Британија.

Истакла је да је Фајзер-Бионтек перципиран као предвидљиви партнер, који контунуирано испоручује вакцине, раније понедјељком, сада уторком.

Нагласила је да та компанија испуњава своје уговорне обавезе. Подвукла је да је управо са Фајзеровом вакцином почела вакцинација грађана.