latinica  ћирилица
08/04/2021 |  15:09 ⇒ 15:48 | Аутор: СРНА

Усвојена Уредба о подстицајима за директна улагања (ВИДЕО)

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић изјавио је данас да је Влада Српске усвојила Уредбу о поступку додјеле подстицаја за директна улагања за шта је обезбијеђено четири милиона КМ, а циљ је подршка привредним субјектима у отежаним условима пословања који су изазвани вирусом корона.
Наталија Тривић и Вјекослав Петричевић - Фото: СРНА
Наталија Тривић и Вјекослав ПетричевићФото: СРНА

- Дијелом смо суфинансирани од Свјетске банке и Међународне банке за обнову и развој, а биће подржана област прерађивачке индустрије - рекао је Петричевић након сједнице Владе Српске.

Он је истакао да је износ подстицаја од 50.000 до 100.000 КМ, те да ће јавни позив бити расписан у наредних 15 дана и биће отворен 30 дана.

Петричевић је нагласио да је Влада Српске утврдила Приједлог стратегије развоја малих и средњих предузећа Републике Српске од 2021. до 2027. године која је усклађена са европским актима.

- Усвајање овог документа важно је и ради надлежности које Српска има у овој области - рекао је Петричевић.

Он је навео да је Влада усвојила Информацију о иницијативи за измјену правилника о примјени Закона о порезу на додату вриједност, јер је у фебруару усвојен Закон о слободним зонама.

- Циљ је да буде омогућено ослобађање плаћања пореза за енергетне који се користе у слободним зонама - рекао је Петричевић.