latinica  ћирилица
08/04/2021 |  14:17 ⇒ 14:18 | Аутор: СРНА

Дата сагласност за споразум о реадмисији са Пакистаном

Дом народа Парламентарне скупштине БиХ дао је сагласност за ратификацију више међународних споразума и уговора, међу којима су споразум о макрофинансијској помоћи ЕУ за БиХ, те споразум између БиХ и Пакистана о реадмисији, чиме је завршена данашња сједница овог дома.
Дом народа ПС БиХ - Фото: РТРС
Дом народа ПС БиХФото: РТРС

Делегати су претходно подржали више извјештаја сталних комисија Дома народа о раду у прошлој години, као других тијела парламента БиХ.

Данас је усвојен и План приоритета за парламенте у БиХ за убрзање процеса европских интеграција.

Делегатска иницијатива Златка Милетића за изједначавање статуса здравствених радника у Херцеговачко-неретванском кантону Федерације БиХ са статусом њихових колега у другим кантонима није подржана.

Замјеник предсједавајућег Дома народа Драган Човић рекао је да је то питање за кантон и да надлежни раде на његовом рјешавању.

Делегати су одбили и делегатску иницијативу Дениса Бећировића да се Савјет министара задужи да најкасније у року од шест мјесеци припреми и у парламентарну процедуру достави приједлог закона о врховном суду БиХ.

Предсједавајући Уставноправне комисије Дома народа Бариша Чолак рекао је да ову иницијативу није могуће провести јер би захтијевала ширу промјену законодавства БиХ.

Закључујући данашњу сједницу, предсједавајући Дома народа Бакир Изетбеговић најавио је да би наредна сједница могла да буде одржана до краја мјесеца.