latinica  ћирилица
07/04/2021 |  08:44 | Аутор: СРНА

Вулић: Мектић примитивним опаскама жели да се додвори туторима

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је Срни да посланик СДС-а у овом дому Драган Мектић жели "примитивним и вулгарним опаскама да се додвори само њему знаним туторима".

- Сексизам јест једнако Драган Мектић! Да ли постоји једна жена која земљом хода, а да је по њему за поштовање? Вријеђати једну мајку, супругу, педагога, спортисту и на крају предсједника Републике може само онај мушкарац ког прати феномен "ментераптинг" /manterrupting/ - навела је Вулићева поводом Мектићевих објава на друштвеним мрежама.

Вулићева је упитала до када ће овај човјек "контаминирати јавни простор" својим опаскама, истичући да Мектић сматра да је "ситуација што горе, то боље" повољнија за његову "политичку каријеру".

- Шта очекивати од човјека чије се искуство с борбом против пандемије своди на "нешто и не поштујем прописане мјере". Не поштује он ништа и ништа му свето није. Кад крене да моли за свој опстанак на политичкој сцени разне амбасаде, занима ме шта ће њима рећи на сексизам који заступа, а против кога се савремени свијет бори - навела је Вулићева.

Према њеним ријечима, обезвређивати једну жену може само Мектић, а за такве као што је он, Жан Рено је давно дао дефиницију - "сви негативни, препотентни, злобни, неосјетљиви, безобразни и безобзирни људи су само несрећни".