latinica  ћирилица
04/04/2021 |  17:09 ⇒ 17:33 | Аутор: СРНА

Умрла тешко повријеђена дјевојчица из Нове Градишке

Преминула је тешко повријеђена двоипогодишња дјевојчица из Нове Градишке, саопштено је из Клинике за дјечије болести у Загребу, гдје су се љекари борили за њен живот.

С великом тугом морамо вас обавијестити да је код наше мале пацијенткиње, упркос свим предузетим терапијским мјерма и изузетним напорима интензивистичког тима, дошло до критичног клиничког погоршања. У складу с тим, према протоколу спроведен је поступак за утврђивање мождане смрти, што је нажалост потврђено. Почивала у миру, наведено је у саопштењу које је пренио Индекс.

Истражни судија Жупанијског суда у Славонском Броду Миле Солдо одредио је јуче мјесец дана истражног затвора родитељима тешко повријеђене двогодишњакиње, која се за живот борила у Клиници за дјечије болести у Загребу.

Полиција је родитеље, двадесетчетворогодишњу мајку и двадесетседмогодишњег оца тешко повријеђене дјевојчице из Нове Градишке, прексиноћ предала притворском надзорнику јер су утврдили да је дјевојчица због физичког кажњавања задобила више повреда по глави и тијелу.

Истрагом је утврђено да су родитељи грубо занемарили своју дужност подизања и васпитања дјетета, те злостављали дијете.

Због овог случаја је смијењен директор Центра за социјалну помоћ у Новој Градишци.

У случају ове дјевојчице сумња је да се злостављање одвијало од новембра 2020. до 31. марта 2021. За остало троје дјеце који су изузети из заједничког домаћинства сумња се да су била злостављана и дужи период.

Осим због наношења тешких и по живот опасних повреда двогодишњој кћерки, брачни пар из Нове Градишке је осумњичен и да нису водили бригу о здрављу малољетне дјеце.