latinica  ћирилица
03/04/2021 |  16:51 ⇒ 16:52 | Аутор: СРНА

Миодраг Драгичевић - први добитник награде "Небојша Глоговац"

Млади српски глумац Миодраг Драгичевић први је лауреат новоустановљене Награде "Небојша Глоговац", саопштено је на свечаности којом је у Београду обиљежен Дан Југословенског драмског позоришта /ЈДП/.
Миодраг Драгичевић - Фото: ТАНЈУГ
Миодраг ДрагичевићФото: ТАНЈУГ

Драгичевић /27/ је добио и Годишњу награду ЈДП-а за Каспара у истоименој представи, Награду за љепоту говора "Др Бранивој Ђорђевић" и прознање "Бранка и Млађа Веселиновић" Фондације ЈДП-а за за најбоље глумачко остварење.

Драгићевић, кога је прославила улога Жике Курјака у серији Чизмаши, рекао је да је посебно почаствован што је њему припала награда која носи име Небојше Глоговца.

- Имао сам срећу што сам дијелио кадар са Глогијем и послије једног снимајућег дана казао ми је да ћемо заједно радити велике ствари. Драго ми је што се дио његовог пророчанства остварио - навео је Драгићевић.

Годишње награде ЈДП-а добили су и редитељи Јагош Марковић и Милош Лолић, те глумци Милан Марић, Марко Јанкетић, Мики Манојловић, Јасна Ђуричић, Милена Васић, Наташа Нинковић, Сања Марковић, Анита Манчић, Љубомир Бандовић, пренијели су београдски медији.

Награђене су и композитор Ања Ђорђевић, костимограф Марли Марковић Милојев, а годишње признање за сценографију припало је Горчину Стојановићу и Јасмини Холбус.

Годишња награда за драматургију је отишла у руке Перише Перишића.

Награђени су и суфлерка Драгана Анђелковић, радница на административним пословима Ружица Савић, шеф столарске радионице ЈДП-а Мирослав Корићанин, аудио видео техничар Давид Жан Марк Србљин, технички продуцент Дејан Матекало.

Миодраг Драгичевић, рођен 1994. године у Београду, српски је филмски, телевизијски и позоришни глумац.

Завршио је Факултет драмских умјетности у Београду, а прву филмску улогу одиграо је 2014. године у кратком филму "Ноћас ми срце пати".

На телевизији је прву улогу одиграо 2015. године у серији "Чизмаши", гдје је тумачио главног лика Жику Курјака, којом је стекао велику популарност.

Након тога глумио је у филмовима "Изгредници" и "Никог нема" и ТВ серијама "Убице мог оца", "Пет", "Ургентни центар", "Јутро ће променити све", "Жигосани у рекету", "Војна академија".

Његова сестра је глумица Тамара Драгичевић.