latinica  ћирилица
02/04/2021 |  22:25 ⇒ 22:26 | Аутор: СРНА

Комарица: Градити нове стазе братства и повезаности међу људима

Бискуп бањалучки Фрањо Комарица поручио је вјерницима у посланици поводом највећег хришћанског празника Ускрса да се држе даље од сваког облика огорчене ускогрудности и нетрпељивости и да изграђују нове стазе братства и повезаности међу људима и народима.
Бискуп Фрањо Комарица - Фото: РТРС
Бискуп Фрањо КомарицаФото: РТРС

- Сада и ви сви, заједно са другим људима и народима око вас проживљавате вријеме промјена и криза. Као што су често у прошлости наши преци успијевали, успјећете и ви све садашње невоље успјешно пребродити уз помоћ оне духовне енергије која долази из неисцрпног, снажног врела Христовог Јеванђеља - навео је Комарица у посланици објављеној на сајту Бањалучке бискупије.

Подсјетивши да је Христос страдао због гријехова људи, те да је васкрсао ради човјековог спасења, бањалучки бискуп је нагласио да људи живог Христа сусрећу у Цркви и јеванђељу и да је потребно у породици људи ширити културу јеванђеља.

- Имајте на памети ову истину: доброта је у стању надваладати зло, живот је јачи од смрти, а љубав Божија је моћнија од свих гријехова цијелог свијета. То је суштина и главни садржај Ускрса - истакао је Комарица.

Римокатлочки вјерници, као и припадници протестантских и реформаторских заједница највећи хришћански празник прослављају у недељу, 4. априла.