latinica  ћирилица
02/04/2021 |  19:16 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Костајница: На Дан општине додјељена признања (ВИДЕО)

Костајница је крај прошле године памти по земљотресу који је нанио велику штету овој пограничној општини. Поводом Дана општине, на свечаној сједници Скупштине општине додијељена су признања институцијама, предузећима и поједницима, који су Костајници помогли након земљотреса.
Костајница - Фото: РТРС
КостајницаФото: РТРС

Костајница дочекује Дан општине опорављајући се од земљотреса, који је ову локалну заједницу погодио крајем прошле године. Процијењена штета је око девет милиона марака.

- Штета је пописана, у току је израда елабората. По изради елабората Скуптшина општинер ће усвајати тај елаборат и тај елаборат се шаље даље, значи, на Владу Републике Српске и тада ћемо кренути са комплетном санацијом посљедица које су биле у општини Костајница - нагласио је Никола Јањетовић, начелник Костајнице.

Највише општинско признање, плакету, добили су, између осталих, предсједница Српске Жељка Цвијановић, Влада и премијер Радован Вишковић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и Савјет министара БиХ и предсједавајући Зоран Тегелтија.

- Ми смо заслужним грађанима и поједницима, односно правним и физичкоим лицима, који су на одређени начин помогли у санирању посљедица од земљотреса, донијели одлуку којом се тим поједницима, физичким и правним лциима дакле, додјељује 29 плакета, 16 повеља и 183 захвалнице - истакао је Милош Штековић, предсједник Скупштине општине Костајница.

Захвалница општине Костајница додијељена је Радио-телевизији Републике Српске и Информативно-техничком центру у Приједору.