latinica  ћирилица
02/04/2021 |  13:52 ⇒ 13:55 | Аутор: СРНА

Вишковић: Влада ће наставити да помаже пословне субјекте

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је да ће Влада својим мјерама наставити да помаже пословне субјекте којима је онемогућен рад у складу са закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације.
Вишковић са представницима Занатско предузетничке коморе Српске - Фото: РТРС
Вишковић са представницима Занатско предузетничке коморе СрпскеФото: РТРС

Вишковић је током састанка у Бањалуци са представницима Занатско-предузетничке коморе Републике Српске рекао да је прије неколико дана Народна скупштина Српске, на приједлог Владе, донијела Закон о измјенама и допунама Закона о одгођеном плаћању пореског дуга, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

- Измјенама наведеног закона, пословној заједници је омогућено да своје пореске обавезе по свим основама из прошле године умјесто до краја марта, измире до краја јуна. Уколико и до тада не измире дуг, закон даје и могућност бескаматног репрограма дуга - истакао је Вишковић.

Вишковић је подсјетио и да сва лица која су остала без запослења, а пријављена су Заводу за запошљавање Српске, редовно примају законом прописану новчану накнаду за вријеме незапослености.

На састанку са директором Занатско-предузетничке коморе Јованом Братићем и предсједником Лазом Шешићем разговарано је о погоршаној епидемиолошкој ситуацији и посљедицама које оставља на рад пословних субјеката из ове области.

Састанку су присуствовали и министар финансија Републике Српске Зора Видовић и министар привреде и предузетништва Српске Вјекослав Петричевић.