latinica  ћирилица
02/04/2021 |  12:58 | Аутор: vijesti.me

Нови документарни филм о Ејми Вајнхаус

Филм под називом "Amy Winehouse: 10 Years On" наручили су Би-Би-Си Ту и Би-Би-Си Мјузик са жељом да се истражи Ејми Вајнхус кроз разговор с људима који су је најбоље познавали, а описан је као "интерпретација њеног живота као жене, њене љубави и насљеђа".

Нови филм о Ејми биће приказан на Би-Би-Си Ту, обиљежавајући 10 година од њене смрти.

Ејми Вајнхаус умрла је од тровања алкохолом 23. јуна 2011. године када је имала 27 година, а њен албум "Back to Black" накнадно је у Великој Британији постао најпродаванији албум у 21. вијеку до данас.

Према саопштењу за медије, филм ће "освијетлити дијелове њеног живота за које се до данас није чуло".

Филм би требало да буде "испричан" првенствено из перспективе њене мајке Џенис, чије се виђење "често разликује од наратива који нам је раније био представљен".

- Не осјећам да је свијет познавао праву Ејми, ону коју сам васпитала, и радујем се прилици да понудим разумијевање њених коријена и дубљи увид у стварну Ејми - рекла је њена мајка Џенис.

Остали чланови породице и пријатељи такође ће појављивањем у документарном филму о њој приближити каква је била музичарка.

Дов Фридман, извршни продуцент филма каже да му је драго што ће публика имати прилику да упозна и другу Ејми и сазна непознате детаље о њој и њеном животу који до сада јавности нису били познати.

- Ејми је била истинска музичка икона. Не можемо бити поноснији што смо помогли онима који су најближи Ејми да поврате њену причу, 10 година послије њене смрти - рекао је у службеној изјави Фридман.