latinica  ћирилица
02/04/2021 |  11:57 ⇒ 12:48 | Аутор: РТРС

Лукач: Полиција Српске гарант безбједности свим грађанима (ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Драган Лукач поручио је данас, поводом Дана полиције – 4. априла да је поносан што је очувана Полиција Српске која гарантује безбједност свим грађанима.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

- Српска стоји чврсто од свог оснивања, од свога постанка заједно са својом полицијом. МУП Српске је од почетка учествовао у фомирању и борби за Српску гдје су 782 припадника МУП-а Српске дали животе - рекао је Лукач за РТРС.

Истакао је да је поносан што је успјела да се очува полиција Српске.

- Знате, да су били велики притисци да се ова полиција на неки начин утопи у неку полицију БиХ која сигурно не би могла да гарантује безбједност Српској и српском народу на овом простору на начин како то ради полиција Српске - рекао је Лукач.

Он и директор Полиције Синиша Кострешевић уручиће данас признања институцијама и својим организационим јединицама које су се радом и залагањем истакле у извршавању професионалних задатака.

Златни знак полиције биће додијељен Универзитетском клиничком центру Српске и Полицијској управи Бањалука, а Сребрени знак полиције Институту за јавно здравство и Управи за информационо-комуникационе технологије МУП-а Српске.