latinica  ћирилица
02/04/2021 |  07:23 ⇒ 07:24 | Аутор: СРНА

Попусти у књижарама на издања за дјецу поводом Међународног дана дјечије књиге

Завод за уџбенике и наставна средства традиционално ће обиљежити 2. април - Међународни дан дјечије књиге попустом у својих 20 књижара на одређена издања за дјецу.
Књига (Фото:www.zelenaucionica.com) -
Књига (Фото:www.zelenaucionica.com)

Грађани ће сутра моћи да купе, по попусту од 50 одсто, награђене књиге за дјецу из едиције "Совица" и за 20 одсто јефтиније школску лектиру и дјечију литературу, саопштено је из Завода за уџбенике и наставна средства.

- Епидемиолошке мјере у вези са вирусом корона не дозвољавају нам већа окупљања и промоције, али смо успјели пронаћи неколико начина да на симболичан начин обиљежимо овај дан - наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је сарадник Завода из удружења "Изражајност", глумац Милан Босиљчић, изабрао једну бајку Ханса Кристијана Андерсена објављену у једном од њихових издања, коју ће путем Заводовог званичног канала на платформи "Ју тјуб" подијелити са најмлађом публиком.

Тијана Дабић и Јасна Јовичић, аутори издања "Моја предшколска књига" уз коју се предшколци од ове године припремају за полазак у први разред основне школе, ће у књижари Завода у Бијељини у Улици Гаврила Принципа број 14, од 15.00 до 16.00 часова одржати појединачно савјетовање за заинтересоване родитеље.

То ће бити прилика да родитељи добију информације и савјете како да на најбољи начин уз ово издање припреме своје предшколце за полазак у школу.

Аутор хит књиге за најмађе "Кућа времена" Јелена Којовић Тепић потписиваће ову забавну књигу у књижари у Бањалуци у Улици краља Петра Првог Карађорђевића 71 од 18.00 до 19.00 часова.

- Ријеч је о модерној бајци о пустоловинама маште и одрастања сатканој од тананих нити дјечијег духа, оплемењена добротом, игром, смијехом и радошћу - додаје се у саопштењу.

Све књижаре Завода за уџбенике и наставна средства раде по љетном радном времену тако да заинтересовани могу искористити дуже радно вријеме малопродајних објеката како би пронашли нешто за своје најмлађе.