latinica  ћирилица
08/03/2021 |  22:50 ⇒ 22:50 | Аутор: СРНА

Небојша Дугалић и Борис Пинговић извели музичко-поетски кабаре

Београдски глумци Небојша Дугалић и Борис Пинговић извели су вечерас у Бањалуци музичко-поетски кабаре "Да, то су били дани".
Небојша Дугалић - Фото: blic.rs
Небојша ДугалићФото: blic.rs

У концертној дворани Банског двора са глумцима на сцени били су и Војислав Савић /бас гитара/ и Нина Ћосић /вокал и удараљке/.

- Публика је уживала у лијепом споју музике и поезије, комбиновању познатих стихова Душка Трифуновића, Лазе Костића, Милоша Црњанског, причању анегдота о Брани Петровићу, Витомиру Николићу, Тину Ујевићу, Зорану Радмиловићу, а све то уз музику "Сантане", "Ваје кон Диос", Ерика Клептона, "Индекса", групе "Леб и Сол", Јосипе Лисац, "Азре", Ђорђа Балашевића и "Бијелог дугмета" - саопштено је из Банског двора.

Са овим музичко-поетским кабареом Небојша Дугалић и Борис Пинговић наступају већ 16 година, а он је, како кажу, настао много прије него што су га поставили на сцену.

- Борис и ја смо још за вријеме студентских дана на паузама од предавања свирали у ходницима и тако се некако годинама спонтано формирао репертоар који смо изводили и на неким јавним наступима. Онда смо то једно вријеме ставили на паузу због природе обавеза и један пријатељ нас је натјерао да обновимо ту причу - испричао је Дугалић.

Он је додао да су за првих годину дана овај музичко-поетски кабаре извели скоро стотину пута, истичући да су схватили да је прича кабареа универзална за ове просторе.

- Многе ствари се могу промијенити, али то што смо вољели музику која нас је формирала остаје у свима нама и ми желимо то да сачувамо. Наша професија треба да обједињује, да се људи срећу због нечег лијепог - поручио је Дугалић.

Пинговић је рекао да је музика коју су одабрали писана за сва времена. "Тако је и овај наш кабаре евергрин. Он ће да живи онолико колико ми будемо живели, колико будемо имали снаге и колико нас здравље буде служило", навео је Пинговић.

Кабаре је изведен уз примјену свих прописаних епидемиолошких мјера и препорука надлежних органа - мјерење тјелесне температуре, те обавезно ношење заштите маске и одржавање физичке дистанце.