latinica  ћирилица
08/03/2021 |  15:22 ⇒ 15:29 | Аутор: СРНА

Код Опузена заплијењено 73 килограма кокаина

Дубровачка полиција заплијенила је 73 килограма кокаина на подручју Опузена, а ухапшена су тројица мушкараца у доби од 35, 41 и 47 година.
Запљена кокаина на подручју Опузена (фото: dubrovackidnevnik.net.hr) -
Запљена кокаина на подручју Опузена (фото: dubrovackidnevnik.net.hr)

Полиција је на конференцији за новинаре саопштила да је акција извршена у суботу увече.

Ријеч је о наставку акције у којој је крајем јануара разбијен нарко-ланац у Метковићу, када су ухапшене четири особе док је пети осумњичени држављанин Италије који је одраније у притвору.

Полиција је појаснила да је затекла двојицу мушкараца како истоварају дрогу, док је трећи чувао стражу, јавља портал Индекс.

- Пронашли смо 60 пакета дроге, укупно 72 килограма и 900 грама кокаина. Против тројице је поднесена кривична пријава и предати су притворском надзорнику. Морамо напоменути да је ријеч о кокаину високе чистоће који се на улици још мијеша до два пута - речено је на конференцији.

Наведено је и да се претпоставља одакле је дрога стигла, али да такве информације још не могу откривати.

Ускок је данас саопштио да је, на основу кривичне пријаве Полицијске управе дубровачко-неретванске, донио рјешење о спровођењу истраге против тројице хрватских држављана /1974, 1986, 1980/ због основане сумње да су починили кривично дјело неовлаштена производња и промет дрогом у саставу злочиначког удружења.

Основано се сумња да су се окривљени у суботу, 6. марта, на подручју Дубровачко-неретванске жупаније, према претходном плану и договору, повезали у заједничко дјеловање са за сада непознатом особом из Еквадора с тачно одређеним задужењима и улогама, а ради набавке и куповине најмање 72 килограма и 900 грама кокаина, те његовог кријумчарења у Хрватску преко луке Плоче, као и даље препродаје у Хрватској.

Полиција је окривљене ухапсила док су претоварали дрогу.