latinica  ћирилица
08/03/2021 |  12:08 ⇒ 12:48 | Аутор: РТРС

Зорица Лазић руши стереотипе о женама у пољопривреди (ВИДЕО)

Зорица Лазић с правом носи епитет успјешне жене. Са супругом Младеном створила је предузеће које је од 2007. међу највећим произвођачима, откупљивачима и извозницима поврћа из БиХ у земље Европске уније. Када није на њиви или у пластенику са радницима, онда је у кухињи или за рачунаром. Али и поред бројних обавеза каже да има времена и за ствари које њој испуњавају душу.
Зорица Лазић - Фото: РТРС
Зорица ЛазићФото: РТРС

Радни дан Зорице Лазић почиње у 6 сати до када је направила дневну организацију посла и за укућане и раднике јер, како каже, без тога је немогуће водити посао и усмјерити све према својим задацима. Она и супруг баве се повртарством и обрађују 300 дунума земље од којих је 50 под пластеницима, а остало на отвореном пољу.

- Почели смо од 2005. године са пластеницима тако да смо из године у годину повећавали производњу, пронашли смо себе и 20 година ово интензивно радимо. Тешко јесте али се са овом организацијом доста уради - каже Зорица.

Све што произведу Лазићи прерађују у фабрици коју су прошле године покренули.

И на данашњи празник жена нема предаха ни за Зорицу нити за њене раднице. У заједничком дружењу уз кафу и колаче подијелиће радост празника.

Зорица се никада не жали на живот који је изабрала и каже да има довољно времена и за себе.

- Сваки дан имам слободно вријеме за себе, да одем до града на кафу, у теретану - наводи ова успјешна жена.

Уз супруга је завољела моторе па недјељом, када је лијепо вријеме, уживају у вожњи двоточкашем, али одлазе и на годишњи одмор како би бар на кратко предахнули од свакодневних обавеза.