latinica  ћирилица
08/03/2021 |  11:09 ⇒ 12:03 | Аутор: СРНА

Евидентирана четири случаја масовног кршења мјера

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске протеклог викенда евидентирали су четири случаја масовног кршења заштитних мјера, чиме су почињена и кривична дјела непоступања по здравственим прописима за вријеме епидемије.
МУП Републике Српске -
МУП Републике Српске

Полицијски службеници Полицијске управе Зворник су у суботу, 6. марта, у једном угоститељском објекту затекли 137, а у другом 55 лица, од којих нико није користио заштитну маску и био на прописаној физичкој дистанци, саопштено је данас из МУП-а Српске.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бијељина, који је наложио да се достави извјештај за кривично дјело непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије.

Зворничка полиција је 7. марта у подручној основној школи затекла 60 лица која су прослављала 8. март, а Окружно јавно тужилаштво Бијељина је наложило достављање извјештаја.

Полицијски службеници Полицијске управе Добој и радници комуналне полиције су угоститељском објекту у Теслићу затекли 37 лица, о чему је обавијештено Окружно јавно тужилаштво Добој.

МУП Републике Српске позива грађане да надлежним службама пријаве неодговорне појединце или групе, који понашањем могу да угрозе здравље људи.

Ради заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, полицијски службеници МУП-а ће наставити са спровођењем потребних мјера, наведено је у саопштењу.