latinica  ћирилица
08/03/2021 |  11:06 | Аутор: СРНА

У јануару произвођачке цијене веће за 0,3 одсто

Произвођачке цијене индустријских производа за укупну индустрију БиХ у јануару веће су за 0,3 одсто него у претходном мјесецу, те за 0,1 одсто у односу на јануар прошле године, саопштено је из Агенције за статистику БиХ.
Индустрија - Фото: РТРС
ИндустријаФото: РТРС

У јануару, у поређењу са претходним мјесецом, произвођачке цијене индустријских производа на домаћем тржишту забиљежиле су раст од 0,1 одсто, али су за исто толико ниже у односу на јануар прошле године.

Произвођачке цијене индустријских производа на страном тржишту у јануару забиљежиле су раст од 0,6 одсто у односу на децембар лани, те повећање од 0,3 одсто у односу на исти прошлогодишњи мјесец.

У јануару, у поређењу са претходним мјесецом, произвођачке цијене индустријских производа порасле су у интермедијарним производима за 0,8 одсто, те трајним производима за 0,1 одсто, док је пад забиљежен у енергији за 0,2 одсто и капиталним производима за један одсто.

Произвођачке цијене у јануару ове, у односу на исти мјесец 2020. године, веће су у интермедијарним производима за један одсто и трајним потрошачким добрима за 0,6 одсто, док је пад забиљежен у енергији за 0,6 одсто, капиталним производима за 0,3 одсто и нетрајним производима за 1,4 одсто.